توسط: حامد سلیمان پور
744 بازدید
1400/9/14
ساعت:23:46
⭕️امامان پناهگاه خلق (1)
✍در روایتی از حضرت امام صادق علیه السلام می خوانیم که حضرت فرمود:
«نحن کهف لمن التجأ الینا»¹
«ما پناهگاهیم برای هرکس که به ما پناه آورد».
✨در روایتی حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود:
«انا علم الهدی و کهف التقی» ²
«من پرچم هدایت و پناه پرواپیشگی هستم».
✨روزی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نشسته بودند، امام حسن و امام حسین و فاطمه زهرا و علی علیهم السلام به ترتیب وارد شدند. با دیدن هر یک از آنان اشک از دیدگان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله جاری شد و آنان را اطراف خود نشاند برخی از اصحاب علّت گریه را پرسیدند حضرت با بیان فضائلی از هر یک از آن حضرات اشاره ای به ماجرای شهادت آنان کردند.
در ضمن فضایل امام حسین علیه السلام فرمود حسین از من است و پناهگاه پناه جویان است. «امّا الحسین فانه منّی...و کهف المستجیرین».³
✨حضرت امام سجاد علیه السلام در دعای 47 صحیفه می فرماید:
«اللّهم انّک ایّدت دینک فی کلّ اوان بامام اقمته علماً لعبادک...فهو کهف المؤمنین»
«خدایا همانا دینت را در هر زمانی با امامی تأیید کرده او را پرچم هدایت بندگانت قرار دادی... پس او پناهگاه مؤمنان است».
✨همه امامان سلام اللّه علیهم اجمعین پناهگاه خلق اند.
اینها فقط به عنوان ذکر نمونه بود. اینک باید دید «پناهگاه» بودن امامان به چه معنی است!
ادامه دارد...
?1.بحارالانوار،ج 50، ص 299.
?2. بحارالانوار، ج 25، ص 32.
?3. بحارالانوار، ج 28، ص 39
دسته بندی: چهارده معصوم
سوره بقره آیه 254-251
1402/7/20
تفسیر قطره ای قرآنفَهَزَمُوهُمْ بِإِذْنِ اللَّهِ وَقَتَلَ دَاوُودُ جَالُوتَ وَآتَاهُ اللَّهُ الْمُلْكَ وَالْحِكْمَةَ وَعَلَّمَهُ مِمَّا يَشَاءُ وَلَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَفَسَدَتِ الْأَرْضُ وَلَكِنَّ اللَّهَ ذُو فَضْلٍ عَلَى الْعَالَمِينَ ﴿۲۵۱﴾ ترجمه : پس آنان را به اذن خدا شكست دادند و...
اُبَشِّرُکُم بالمَهدیِ یَبعَثُ فی اُمَّتی عَلی إختلافٍ مِنَ النّاسِ وَ زَلازِلَ یَملاُ الأَرضَ قِسطاً وَ عَدلاً کَما مُلِئَتْ جَوراً وَ ظُلماً یَرضی عَنهُ ساکِنُ السَّماء وَ ساکِنُ الأَرضِ یُقَسِّمُ المالَ صِحاحاً فَقالَ رَجُلٌ ما صِحاحاً قال (علیه السّلام): بالسَّویَّهِ بَینَ الناسَ وَ یَملاُ اللهُ قُلوبَ اُمَّةِ مُحمدٍ (صلی الله علیه و آله و سلم) غِنیً وَ یَسَعُهُم عَدلُهُ، حَتی یَأمُرَ مُنادِیاً یُنادی یَقُولُ مَن لَهُ فی المالِ حاجَةُ فَما یَقُومُ مِنَ الناسِ إلا رَجلٌ واحِدٌ.
شما را به ظهور مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) بشارت می دهم. زمین را پر از عدل می کند؛ همان گونه که از جور و ستم پر شده است، ساکنان آسمان ها و زمین از او راضی می شوند و اموال و ثروت ها را به گونه ای درست تقسیم می کند. کسی پرسید: معنای تقسیم صحیح ثروت چیست؟ فرمود: به طور مساوی میان مردم. سپس فرمود: دل های پیروان محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) را از بی نیازی پر می کند. عدالتش همه را فرا می گیرد، تا آن جا که دستور می دهد کسی با صدای بلند صدا زند هر کس نیاز مالی دارد برخیزد، هیچ کس جز یک تن برنمی خیزد.